Alla inlägg under juli 2013

Av Cecilia Spånbo - 12 juli 2013 20:00

 

Hon är mitt allt...

Hon vill vara med mig jämt, dömer aldrig och tröstar alltid.Vaktar mig med klokhet och är min skugga.

Försöker hålla ordning på sina barn, Abbe & Fiffilura och skäms på deras vägnar. 16 valpar har hon tagit hand om och gett all kärlek, då kände jag mig ensam.

Alla borde få ha en hund som Myra! Finns ingen bättre att dela säng med och mysa med. Hennes nos pussas och det känns som att äta en semla. När jag badat slickar hon helst mina ben torra och när jag är ledsen slickar hon tårar. Hon talar om för mig när det är dags att sova. Med sina snälla ögon tittar hon ihärdigt på mig och går sakta mot sovrummet. Om vintern delar vi täcke och kudde, om sommaren ligger hon vid mina fötter. När hon snarkar är jag trygg, aldrig ensam om natten.

Bilturer är hennes största nöje..Med åldern är inte promenader så poppis. Men går jag går hon... Älskar dig och hoppas du stannar hos mig länge än - älskar dig Myra (Nuggets Quite an ant)

Av Cecilia Spånbo - 11 juli 2013 19:45

  Blir lite svart i ögat...

Vi som tävlar vet att våra hästar ska vara vaccinerade efter ordning. Under våren har vi varit ute på flertalet ponnytävlingar. Laglydigt har vi gått till sekretaiatet med vårt hästpass innan urlastning och startanmält. Intresset för att kolla vaccineringen har varit mycket varierande! Allt från att inte titta alls till att titta noga. Jag tycker att det alltid ska tittas NOGA! Det är ett skydd för våra hästar... Jag som följer reglrna skall inte behöva oroas för att andra startar med ovaccinerade djur... Skärpning tycker jag!
Blev än mer förvånad då jag under en tid for runt med Melwas på utställningar och trots stort antal ponnyer på liten yta = inga krav på vaccin. Skönt att den tiden är över. Blev lite små nojig... Melwas hade vaccin, I PROMISE! Jag har ingen aning om hur det ser ut nu men har vi regler ska de följa s och då ska banne mig arrangörerna ta emot passen och kolla noga...  

Har man alla dessa märkesprylarna som finns så har man råd att vaccinera hästen eller är vi godtrogna och hoppas alla har vaccin på våra tävlingar? Jag vill inte ha smitta med hem till mitt stall... så kolla passen!

Var lite ettrig idag:)

 

Av Cecilia Spånbo - 10 juli 2013 19:34

Klart det är tufft. Jag har två hästar utlånade. De ska aldrig säljas om jag får bestämma. Men det kan komma en dag när man inte kan ha hästen hemma och då måste man ta ett beslut.


     

Millimani är ju fortfarande hos Malin och Frida. Henne följer jag ofta genom Equipe när hon tävlar och det går bra för dom. Jag vet att hon är i trygga händer ändå kan jag längta ihjäl mig efter henne. Millimani är en sån där häst som knyter an i ens hjärta. Jag har fött upp henne själv, tagit henne genom alla tester och visningar med toppenresultat och debuterat henne på hoppbanorna. Sen fanns vare sig ork eller tid. Småbarnsmor tiden kommer aldrig tillbaka och med en resande man så var jag tvungen att bestämma mig. Vi stod också i ett ridhusbygge. Nästa år ska Frida betäcka sen kommer hon ÄNTLIGEN hem...

Visst jag behöver inte en så duktig häst men jag har börjat gilla avel och ett stoföl för framtiden efter ett så duktigt sto är inte fy skam. Rida henne kommer jag också göra även om hon inte är min favorit typ. Dessutom har jag en dotter som är ridgalen som kan behöva bra läromästare i framtiden. Dotras dröm är att få gå hoppgymnasium med naturvetenskapligt program för framtid inom veterinär området hägrar. Många har ansett att jag inte tagit höga bud för Millimani. Jag är inte rik men de pengarna kunde jag och kan jag avstå då gör jag det.

 

 

Melwas är på Fölseryd. Även han knyter an, han är mer min typ av häst som jag absolut egentligen inte ska rida. Sprattlig och vig som få. Även han har jag tagit genmom tester med toppenresultat och unghingstchampion som han blev. Beslutet att låna ut han blev att stuteriet Fölseryd gav mig trygghet. Bra människor, bra förutsättningar och absolut kunniga. Kunde inte ha så fin ponnyhingst som är godkänd här utan att han skulle få ut och visa sig. Med paj rygg vågade jag inte riskera hälsan utan beslutet fick tas. Nu har jag ju Melwas första avkomma här Enebäcks Pims och hon är ett bevis på att pappa Melwas levererar gångarter och psyke Utan att skryta är det det bästa fölet vi tagit fram hittills. Om tre år är Melwas här igen om de inte vill ha han kvar, om inte ryggen är sämre eller att något annat hänt.


Detta är de två som är på foder... Klart man längtar, undrar och vill veta. Jag gör det på avstånd för utlånat är utlånat och jag har bestämt mig att inte lägga mig i. Hittills har jag inte behövt det eftersom båda mina närmaste hästar har hamnat i bästa händer...

Hur skulle du göra? Foder? Sälja? Behålla men inte hinna ,orka eller få ont?

KRAM

Av Cecilia Spånbo - 8 juli 2013 15:57

Det är inte många som vet att ju äldre jag blivit ju mer gillar jag blommor. Perenner av alla sorter. Jag kan nästan inget och bryter alla regler för vård och ans. Men allt växer så det knakar.
Hästarna får vara idag. Jag behövde nått att göra vilket resulterade i att jag körde otal kärror brunnen hästskit från gödslstacken. Stort av mig som har enorm ormfobi. Gödslstacken ska bort men alla bönder kör hö så efter det så. Dt hör också till att vi hittat snokägg i gödslstacken så jag vet att mamma orm är där. Efter det kördes jord i stora lass innan Granngårdens växtrea fick besök. Bra att handla till halva priset om jag har ihjäl dom?
Så nu är det klart. Sadelkammarfönstret ska fixas från insidan annars blev jag nöjd... Det bästa är att Fiffilura inte kommer åt dom

Kram, ikväll påbörjas skurning av box nummer 2

Av Cecilia Spånbo - 7 juli 2013 19:44

Jo nu kom sommaren så där helt plötsligt. Det blev stranden idag med Malin och barn. Skönt men till att börja med hade jag svårt att ligga still. Bada blev det inget av. En riktig badkruka är jag.

Vid 16 tog jag in Dukkie o Jesse. Hope kom in vid 12 pga hennes soleksem på nosen. Pims har också ljus nos och behöver solkräm.

Efter att han fått stå inne och vilat ett par timmar blev det så sadlade jag på. Uteritten här om dagen hade gett effekt på framåtbjudningen och han hade då mycket lättare att hitta formen. Han gick också kvar längre i formen vilket visar att han blivit starkare. Vi avslutade med en kort utritt. Han är en klippa ute. Bara tuffar å, tyvärr var bromsarna hungriga efter oss annars var det bara härligt.

Kvällen avslutades med att dotra och Wilma putsade det sista av sitt läder. Efter det skurades Tanjas box ren och fin. Virkon och såpa gör susen. Tanja slabbar rejält med sin stora underläpp. Kladd och köket. Krubban ligger i blöt nu och ska tas imorgon.

Nu är det grillat på bordet kram och hej!

Av Cecilia Spånbo - 6 juli 2013 19:19

Har suttit en stund och fixat med den via datorn. Har bara bloggat på Ipaden förut. Det har hänt lite sedan några timmar sen, jag har flyttat så där fem perenner, fixat nytt smultronlanne och skurat i Tanjas box.

Gubben jobbar så jag gör lite som jag vill med min tid. Ganska skönt ibland och långtråkigt ibland.

Dotra kom hem och fick snällt skura och städa ur sitt stallskåp. Sandras gamla skåp har hon och vi har funderat på vad som luktat. Jo en möglig morot... SANDRA!  

Snart blir det ur och gå en sväng... jag tar inga maraton men sisådär 4-5 km varje kväll behöver kärringa ha i bena för att somna gött.

Nu när jag vet hur man gör via datorer ska jag försöka lägga upp massa bilder på alla hästar vi haft... Kommer ta tid och nu hinner jag inte. So long:)

Av Cecilia Spånbo - 6 juli 2013 15:13

Sån är jag... Men jag skulle aldrig gå över lik då jag har en allt för stor empatisk sida.
Mål sätter jag upp för mig själv. 8/1 2013 vägde jag mig och insåg att det här är inte jag, inte alls... Minst 13 kg för mycket. Sedan dess har jag ändrat min kost totalt. Iförande var sötsuget obarmhärtigt men med mål och vägning varje vecka på skolsköterskan våg höll jag emot. På 12 veckor skulle jag tagit bort 13 mjölkpaket från kroppen. Jag ändrade bara kosten först eftersom ryggen inte klarade någon träning. På lördagar fick jag äta skräp och jag njöt tusen gånger mer av chokladkakan då än när jag åt godis i princip varje dag.

Ibörjan tappade jag nästan 1 kg i veckan. Sedan blev det segare men jag mådde bättre och orkade mer samt att klädstorlekarma blev mindre. Motivationen höjdes och människor jag sällan träffade började fråga vad jag gjort... Mycket komplimanger... Tack de gav mig kraft ?

Idag rider jag går PW och cyklar. Är sugen på Zumba men vill ha någon med mig... Idag har jag tappat 15,4 kg och det har inget med mode och ideal utan enbart om hälsa och psykiskt mående. Jag tappar fortfarande i vikt?inte för att jag vill utan det bara blir en positiv spiral. Jag orkar mer, har energi och gillar min nya kost. Saknar inget! Kan kännas som att jag måste stanna snart för jag har nu Small på överdelar och 36/38 på underdelar. Detta måste vara ett kärt problem för många men inte just nu för mig.

Har hittat ett vitt vin som jag faktiskt gillar. Ett glas innehåller 100 kalorier. Tar två i kväll:). Problemet är att jag måste över 1650 kalorier för att stanna. Satan vad onykter jag skulle bli. Nä då det är bara det att från att ha småätit i skåpen konstant har jag brutit detta och nått mitt mål. Alla kan bara man är målinriktad ?

Av Cecilia Spånbo - 5 juli 2013 19:24

Snabbade mig att rida ut med Dukkie idag. Det blåste bra och han är ung. Kan säga att han skötte sig mycket bra. Vi galopperade en del och ibland hittade han formen i galopp ganska långa stunder. Vad jag kan ge han är en grund sen måste Elin själv ta vara på det hela. Om han inte är för trött och stel imorgon så tar vi en runda till.

Idag är våran trapp färdigmålad. Den var så där fint cappcino brun. Alla skulle ha det för några år sen men nu är den härligt vit. Vet inte hur många gånger och lager jag strukit. Har bara lite små plättar kvar att måla och måla och måla. Igår kväll rök också trappmattorna. Satan att ta bort allt det limmet. Ingen dröm för klena axlar och nackar.

Idag har jag också skurat färdigt sadelkammaren. Clorin och såpa det är grejer det. Nu vill det till att söndagsfodraren håller efter. Den som har söndagsfodringen skurar sadelkammaren hos oss. Jättebra då alla grisar ner och alla får städa?

Just nu putsas det för fullt i sadelkammaren. Wilma och dotra fixar allt läder. Bra att allt är rent och smörjt tills hästarna kommer hem.

Eftersom vädret är som det är blir jag superrastlös hela tiden. I soffan ligger alltid Ipaden, min virkning ( ett dubbelöverkast) och nu också ett pussel. Svårt att vara still? Jo så äre och nu blir det dagens andra träningspass- PW.

Kram och gla sommar?

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Klipper du din häst?
 JA
 NEJ

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24
25
26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards