Alla inlägg den 29 juli 2013

Av Cecilia Spånbo - 29 juli 2013 22:06

En bild säger mer ån tusen ord.

Pappa fick både vara hundvakt och sola sig han hämtades vid 10.00 Lunch och en god wiskey fick han med innan hemförd vid18.30 En trött man som verkligen fick en härlig dag på Enebäck.

Av Cecilia Spånbo - 29 juli 2013 12:52

Pappa sitter bredvid mig på vår altan. Hade önskat kunna ge han mer men det blir sen... Hans min när dotra kramar om honom, när fölungen leds fram till altanen, när han och Johan pratar män imellan då är jag lycklig.

Vi har klassisk musik på i Ipaden och jag känner lugnet i mig... Ett lugn som sällan infinner sig nu för tiden.

Vid bygget av altanen var ett krav från Johan att hans svärfar skulle kunna rulla runt med rullstolen. Det är precis vad han gör. En sväng till hundgården, en sväng till blommorna. Utsikten över hästhagarna. Han blir fri.

Vid lunch och hemförd ville pappa stanna och det får han så klart. Pappa ringer ofta till oss. Undra om han ringer andra. Jag får åka och hämta hans medicin:) Det blir takbygge idag och pappa får klart delta. Att känna sig behövd, så viktigt.

Alla människor måste känna KASAM- känslan av sammanhang. Att man har ett sammanhang att man har relationer och familj. Jag vet att pappa känner så i detta nu.

Pappa skulle behöva en ny tröja, den han har är urtvättad utan passform. Byxorna för små... Fotvård måste fixas men just nu verkar han bara lycklig.

Pappa har aldrig velat känna sig i beroendeställning. Fast idag har han gått med på, lovat att åka färdtjänst hit när vi inte kan hämta. Johan är den som orkar lyfta, hjälpa och fixa och med hans arbetstider är det svårt. Jag åker till pappa men pappa behöver komma ut. Samma samma säger pappa om vårdhemmet. Härligt! Ofta går jag här på helgerna och känner mig ensam när gubben jobbar. Pappa är också ensam så då kan vi mysa tillsammans. Nya tider, har ett nytt hopp om framtiden.

Pappa älskar dig!

Jag sa: tack pappa för allt du gett mig, älskar dig!
Svar klockrent: jag dig!

Pappa är inte dum han förstår allting, skrattade åt lunchmenyn nyss som blir korv med bröd med en öl till...honom. Då skrattade han inte längre

Härligt!

Av Cecilia Spånbo - 29 juli 2013 00:28

Gräshopporna som jag skrev spelar utanför fönstret. På landet är så tyst att de hörs bra.

Går jag ut på baksidan träffar jag hästarna. Man ser dom inte i mörkret men hör dom beta. Mysigt är det!
Man hör hur de rör sig på andra sidan bäcken och hur de repar gräs. Tror de har det rätt bra och framförallt så myser jag.

Ibland flyger Sigge ut ur ladan. Sigge är inte presenterad men han hänger upp och ner i taket på logen och vid det är laget flyger han för fullt. Han har bott hos oss sedan 1999 och är en fladdermus. Sent på kvällen kan man se hur det swichar förbi en siluett framföra utelamporna och se en siluett så där är lite kusligt men det är... Det är Sigge. Jag döpte honom efter en snäll äldre manlig lärare på en skola för att vi skulle bli vänner. Han är lite jobbig när han inte tar höluckevägen utan trappen. Det är lätt att man får han i ansiktet. Han är tyst så plötsligt känner man " fladder".

Usch tänker på att Dukkie flyttar hem snart. Jag är erbjuden att komma och rida, jag vill men ni vet det här med tiden. Småskutt idag, kändes helt okej... Elin kommer få hem en ponny att jobba vidare med. Han är stadig i traven och skritten. Hoppas hon travar på och stärker honom. Efter det många många galoppfattningar så att de befästs... Fortsätta flytta för skänkel... Allt finns där men behöver befästas. Hon pratade om långvila sen vilket jag stöttar helt och fullt. Han har gått hela sommaren på sitt Max.

Pims är superintresserad av Jesse. Det är bra då jag snart ska släppa ihop dom. Hope, Pims och Jesse kommer dela hage och då blir det både lek och fostran av.

Idag har varit en superdag! Malin, Uffe och Lothar var här på fika. Sen kom Amalia och Peter på nästa fika. Blir sååå glad är folk bara dyker upp! Det betyder att de tänker på oss.

Var rädd om er! Jag bryr mig om varenda en av er! Kram




Av Cecilia Spånbo - 29 juli 2013 00:09

Ni vet gräshopporna som spelar hörs utanför mitt fönster nu... Jag och gubben sitter och pratar, konstigt att man fortfarande har att prata om efte

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Klipper du din häst?
 JA
 NEJ

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24
25
26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards