Alla inlägg under september 2013

Av Cecilia Spånbo - 5 september 2013 14:56

Men idag är det bättre. Så sjukt trött den här perioden då jobbet kräver max, man möter massor av barn med baciller och allt ska klaffa med jobb, familj, barn och djur. Stöp på soffan en halvtimme efter jobbet. Då är jag trött.

Efter snabb sovningen blev det kaffe inna jag kom ut i stallet och där var det bara höpåsar kvar att fixa. Ylva stod med Ylva-Li i spolspiltan och gnodde in henne med schampo. Var behövligt efter 3 månaders vildhästliv i Kväggen på bete. Ylva-Li går med Hope och Pims. Enkla att släppa ihop enligt Ylva. Hope brydde sig inte alls och fölisar Pims hade mest föltuggat. Imorse markerade Hope en enda gång att hon valde hölåda först. No problem sa Ylva- Li jag tar den som blir över...

Våra foderlådor är toppen. Det är halvpallar med två ramar ovanpå. De är målade med tjära så inte hästarna ska bita i dom. Ingen häst blir utan låda i hagen för de går två och två och lika många hästar lika många lådor:) Vi har ställt isär lådorna så att man lätt når att kasta i höet utifrån hagn men hästarna når inte varandra då lådorna är med avstånd mellan. Skönt att inte behöva oroa sig för sandkolik eller gegga i höet för den dagen regnet kommer förvandlas många hagar till lera, vatten och sand. Vi använd nu fyra av våra fem vinterhagar. När det frusit ska de unga med stort behov av rörelse få gå ut i den största vinterhagen. I den finns kuperad mak och skog.




När Ylva-Li var ren men blöt skulle jag ta henne och beta så hon torkade. Den hästen hatar mig. Hon var inte intresserad av mitt sällskap utan ville bara gå in i sin box. Hon är skeptisk då det är jag som sprutat henne med flugmedel, avmaskat henne, klippt ur öronen osv det blir till att fjäska. Älskar hennes sätt att vara. Trygg och bestämd. Hon kommer bli bra!

Tog istället ut ta ja som ridits av dotra för att beta men Herren Gud det var som att köra en gräsklippare. Hon bara öste i sig. In med den sen blev det att plocka gräs. Tycker de ska få av det goda så länge det finns trots att de nu fodras med hösilage. Tanja blir inte tjock så hon fick det mesta.

Ylva rider Hope för fullt och är de drog iväg på en runda röjde jag i trädgården och konstigt nog gjorde det mig Piggelin! Hope är mycket personlig och lugn som en filbunke, liknas vid en Finlands färja i ridningen och dessa två saker passar Ylva bättre än mig.

Jag önskar och hoppas att ni alla har det bra. Avslutar med ett citat: Jag skulle gå under av leda om livet var så enkelt oh smärtfritt som jag önskar att det var. Kram

Av Cecilia Spånbo - 3 september 2013 20:46

Ja inte för mig... Men för Tanja. Tanja vilar två dagar i veckan. Hon ska inte slita ut sig och de dagarna görs läxor, jag slutar sent på jobbet. Vi ger henne Glukosaminer nu för att vara extra rädd om henne. Dyrt men välanvända pengar. Efter foderstrupsförstoppningen och penicillin är hon igång igen. Pigg och glad. Hjälpte dotra med markarbete igår och hon jobbar Tanja jättefint i lång och låg form nu. Tanja ser ut att trivas toppen.

Hope rids av Ylva tre dagar i veckan och jag ska börja rida henne på helgerna. Jag tar mer utbildningsdelen men pga att Hope är ganska stor om magen tar vi det lugnt så benen håller.

Ylva- Li velar jag fram och tillbaka med sälja eller inte sälja? Just nu lutar det åt att sälja. Man måste ta ansvar för sina djur och hinner man inte med så har de bättre hos någonannan. Flera ringde och mailade på förra annonsen men jag orkade inte ta tag i det då.

Efter att ha fixat dammsugning och disk och kök så sitter jag i soffan och jobbar med det ordinarie jobbet, vi lärare har det sååå bra tror många. 45 timmars veckor handlar om hemmajobb. Vi jobbar alltså minst 45 timmar i veckan för att kunna ha ledigt på loven. Gissa om jag ibland längtar efter ett 40 timmarsjobb men då skulle jag inte få göra det jag älskar.

Min Johan har arbetstider Gud glömde och jag beundrar att han orkar. Hoppas han kan sova länge imorgon uta at känna att han behöver gå upp och fixa i huset då jag gjort det ikväll. Han är toppen mot mig så jag vill vara likadan mot honom. Vi ses imorgon kväll, älskar dig.

Vi ses!

Av Cecilia Spånbo - 1 september 2013 21:00

Idag har varit en toppendag. Började med att köpa med fika till pappa och lite annat gott. Påsen med kantareller fick jag med mig. Johan och jag åkte till pappa och se pappas min när både Nancy och Bengt och Johan kom är oslagbar. En lycklig pappa är en lycklig Cecilia. Jag rensade lite kantareller och vi pratade. Hur underbart som helst. Johan var tyvärr tvungen att åka och jobba så Nancy och Bengt och jag stannade. Då ville pappa bjuda på wiskey. Jag letade som en galning men hittade bara tomma. Pappa har en räv bakom örat, plötsligt blinkade han åt mig och en låda åkte upp. Där fanns minsann en flaska. Den gubben är lurig och den som påstår att han inte har koll borde tänka om...

Efter det hämtade jag hem en förvildad 2 åring. Enebäcks Ylva-Li har växt sig stor och kan knappast kallas liten längre. På vägen mötte jag underbara tidigare inackorderingar och var bara tvungen att prata. Irene och Tomas som hade Vandolin och Icarus hos oss. Ebba deras tjej är hos Wachtmeister och jobbar. Hon har sån talang Ebba och jag följer henne på FB. Undrar tjej utan storhetsvansinne. De har även Elina en underbar tjej som jag tror gillar att hoppa sin häst. När vi lämnade dem eft vägkanten med hunden Vilda kände jag hur jag saknat dom... Gisses!

Träning stod på schemat när jag kom hem. Tå unga hästar, Famous och Chipolina. Så olika. Chipolina har utvecklats enormt. Idag lev det hoppning i galopp. Urviktigt att Karolina lär sig vara tydligare för Chipolina gör sitt bästa. Chipolina är lite rund om magen så orken är lite si och så. Men en bussig häst som kommer bli kul att hoppa. Linda däremot slet sitt hår. Famous var allt annat än rolig. Kul på hinder men vrång där mellan. Kosparkar och ovilja. Han lir 5 år snart och det märks. Skulle aldrig köpa mig en 5 åring. De är starka, vrånga och har åsikter. Lindas ridning var super idag och det får i fokusera på. Famous får bakläxa!

Nu sitter jag i soffan och funderar på varför jag är lyckligt lottad. En fin tvåårig häst, en fin fölungen, en glad och duktig dotter och en underbar man. Herren Gud! Underbart var också att få Jans kram med orden hur är det. Så skönt med många som bryr sig. Ska förtydliga att jag när jag blir orolig spyr pga taskig magmun. Inte så sexigt men den fungerar bara inte. Det händer inte ofta men när det händer så kan inget stoppa det. Uppskattningsvis kanske 3-4 gånger om året så nej jag har inte bullimi.

EM silver på den är dagen gör inget sämre. Over an out. Kram

Kan inte sörja led min Fiffilura på magen det är kärlek det. Jo husse är inte hemma därför hamnade hon här och jag behövde det....

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Klipper du din häst?
 JA
 NEJ

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards